za sve vile i vilenjake, za sve vesce i vestice
 
HomeHome  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Devica

Go down 
AuthorMessage
Vrhovna carobnica
Admin
avatar

Number of posts : 103
Registration date : 2008-05-06

PostSubject: Devica   Sat May 17, 2008 1:16 pm

23 AVGUST - 22 SEPTEMBAR

Ime : Virgo je latinski naziv za Devicu
Planeta : Merkur
Boja : Siva , smedja i sve hladne boje
Zivotinja : Mravi , pcele i sva mala , dlakava stvorenja
Metal : Ziva
Drago kamenje : Ahat , mramor
Biljke : Svo zrnevlje kao kukuruz , psenica i zob
Najnepravednija izreka o Devici : Devica je sitnicava . Zamisli kako je ici okolo sa recnikom , naostrenim olovkama , gumenim rukavicama i raznovrsnim alatkama u glavi ... Devica sve to stalno nosi i koristi .

Karakteristike :

Devica voli da radi i u poslu je precizna i usmerena na pojedinosti , sto donosi savrsene rezultate . Problem je u tome sto je ovaj znak plasljiv i kritican jednako toliko kao sto je dobar radnik , s toga je malo verovatno da ce sebe oceniti velikom ocenom . Devica ima poseban dar sluzenja drugim ljudima . Takodje je zainteresovana za telo i ocuvanje zdravlja .

Creva su organi koji su povezana sa ovim znakom , verovatno zbog njihovog tako slozenog oblika kao i zbog vrlo brzog reagovanja na strah . Devica je precizna , savesna , pedana , racionalna i nepoverljiva .

Odlican saradnik , na koga se uvek mozete osloniti . Vise veruje u razum nego u intuiciju . Okrenuta je zdravlju , poljoprivredi , ali i umetnosti . Zivi od sopstvenog rada .

Ljubav :

Devica nije spremna na razlike , posebno u ljubavi . Njen glavni savetnik u zivotu je razum . U intimne odnose stupa tek nakon detaljne analize . Eros je bez topline , strast cesto odglumljena . Od partnera trazi vise nego sto je spremna da da . Velika sreca joj se retko smesi .

Prijateljstvo :

Znacajni su prijatelji Devici verovatno duhoviti i pametni ljudi , a na dno spiska su prijatelji koji je pokusavaju iznenaditi , nije vazno da li dobrim namerama . Njena zemljana priroda mrzi biti zatocena na spavanju , postaje uznemirena istog trenutka kada spazi uljeza . Bliski ce se prijatelj uvjek moci osloniti na njenu inteligentnu i obzirnu ljubaznost . Nikada nije sentimentalna ili ushicena , ali ima jasna logiku i ostroumne sale .

Posao :

Devici je za zdravlje posao od vitalne vaznosti i ona ce imati sta raditi cak i na odmoru . Rutina je opusta i puno je srecnija kada radi kao crv u tisini , nego osvetljena reflektorima . Ne trazi glavnu ulogu , ali potreban joj je stabilan , mentalno osvezavajuci posao koji osigurava koristenje ostrog oka i sigurne ruke . S novcem postupa razborito , ali on je ne motivise , cak i kad bi pronasla kokosku koja nosi zlatna jaja , ne bi prestala raditi .

Zanimanja za Devicu su : farmaceut , trgovac , pisac , lingvista , pijanista , slikar , glumac , sportista i pravnik .

Garderoba :

Devica se oseca elegantna u dobro skrojenoj i ne previse istaknutoj odeci . Fini tonovi najbolje joj odgovaraju , a njene su omiljene boje tonovi nezno smedje , plave i sive .
Back to top Go down
View user profile http://vilin-grad.darkbb.com
 
Devica
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Vilin grad :: Palata :: Astroloska opservatorija-
Jump to: